< WRÓĆ DO Księga przepisów

WHISKY HOT TODDY

Księga Przepisów 2017-01-04
Składniki:

Składniki:

·         50 ml Johnnie Walker Gold Label Reserve

·         75 ml wrzątku

·         25 ml miodu

·         25 ml soku z cytryny

·         1 gruby plasterek / ćwiartka cytryny

·         1 laska cynamonu

Kilka goździków

Przygotowanie:

Umieść łyżeczkę z miodem w szklance do latte, zalej wrzątkiem, wyciśnij sok z połówki cytryny i wszystko razem wymieszaj. Dodaj whisky i wymieszaj jeszcze raz. Udekoruj ćwiartkę cytryny (ze skórką) nabijając na nią goździki i wrzuć do koktajlu razem z laską cynamonu.

 

Whisky, miód i sok z cytryny to klasyczne połączenie, które trudno zepsuć. Hot Toddy jest w dodatku idealnym napojem rozgrzewającym na zimowe wieczory, a wypity na zakończenie wieczoru chroni przed bólem głowy w następny dzień. Uwaga: gorące!

< WRÓĆ DO Księga przepisów
© Copyright papaja.pl 2001-2019. Wszystkie prawa zastrzeżone. VPS