< WRÓĆ DO Księga przepisów

DESER BANANOWO-KARMELOWY

Księga Przepisów 2016-06-29
Składniki:
1 kapsułka kawy Envivo Lungo
120 ml mleka
śmietanka
10 ml syropu karmelowego
cukier trzcinowy
1 mały banan
 
Przygotowanie:

Przygotuj kawę Envivo Lungo w postaci lungo (110 ml) w kubku. Dodaj 20 ml śmietanki. W spieniaczu do mleka spień 120 ml mleka razem z 10 ml karmelowego syropu i dodaj mleczną piankę do kubka. Posyp cukrem trzcinowy wierzch napoju, a następnie ułóż na nim pokrojonego w cienkie plastry banana, wcześniej podpieczonego w piekarniku.

 
Nestlé Nespresso SA jest pionierem i liderem rynku najwyższej jakości porcjowanej kawy premium. Spółka Nespresso z siedzibą w Lozannie, Szwajcaria, obecna jest w 64 krajach i zatrudnia  ponad 12.000 pracowników. W 2015 roku spółka zarządzała globalną siecią sprzedaży detalicznej liczącą ponad 450 butików. Więcej informacji pod adresem: www.nespresso.com.
 

 

< WRÓĆ DO Księga przepisów
© Copyright papaja.pl 2001-2019. Wszystkie prawa zastrzeżone.