< WRÓĆ DO Księga przepisów

Pita z fasolką curry i szpinakiem

Księga Przepisów 2016-06-14
Składniki:
paczka placków pita
1 puszka Indyjskiej fasolki curry 425ml Bonduelle
200g szpinaku (polecam mrożony od Bonduelle)
kilka pomidorków koktajlowych
natka pietruszki
sól i pieprz
Przygotowanie:

Natkę z pietruszki siekamy. Fasolkę curry wykładamy do miski. Dodajemy natkę.
Pomidorki cherry kroimy na pół.
Placki pita lekko namaczamy wodą i podgrzewamy w piekarniku przez 3 minuty w 230 st. C.
 
 
Szpinak podgrzewamy na patelni i czekamy aż woda odparuje lub wcześniej zostawiamy do rozmrożenia. Możemy dodać wyciśnięty przez praskę czosnek.
Obcinamy jeden koniec placka, robimy kieszonkę, w którą wkładamy sporą ilość fasolki ze szpinakiem oraz przekrojone na pół pomidorki cherry. Posypujemy natką pietruszki.



http://warzywneinspiracje.pl/

< WRÓĆ DO Księga przepisów
© Copyright papaja.pl 2001-2019. Wszystkie prawa zastrzeżone. VPS