< WRÓĆ DO Księga przepisów

Faszerowane muszle makaronowe

Księga Przepisów 2016-04-18
Składniki:
duże muszle makaronowe - 20 sztuk
suszone pomidory z oliwy - 100 gramów
pieczarki - 200 gramów
Zapiekanka makaronowa z szynkąNaturalnie smaczne Knorr - 1 opakowanie
śmietana 18% - 100 mililitrów
mleko 1,5% - 100 mililitrów
cebula - 1 sztuka
świeża bazylia - 1 pęczek
ząbki czosnku - 2 sztuki
ser gruyer - 50 gramów
tarty parmezan - 50 gramów
Sos w słoiku Spaghetti Toscana Knorr- 1 opakowanie
oliwa - 2 łyżki
papryczka chilli - 1 sztuka
Przygotowanie:
Na patelni na rozgrzanej oliwie podsmaż posiekany czosnek i chili. Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojone w plastry grzyby. Całość smaż chwilę, po czym dodaj Zapiekankę makaronową z szynką Naturalnie smaczne Knorr, która nada potrawie pełnego smaku i znakomitego aromatu. Wymieszaj ze śmietaną i dodaj suszone pomidory pokrojone w kostkę. Wszystko razem gotuj minutę, a całość dopraw do smaku pokrojoną drobno bazylią. Sos odstaw na bok, aby delikatnie ostygł.
Do gotującej się wody na dwie minuty włóż makaronowe muszelki, po tym czasie muszelki wyjmij z wody (nawet jeśli nie będą zupełnie ugotowane). Delikatnie wymieszaj z oliwą i ułóż na tacy otworem do dołu. Odstaw na bok do wystygnięcia.
Muszelki nafaszeruj białym sosem. Makaron ułóż w żaroodpornym naczyniu posmarowanym lekko oliwą i oprósz z wierzchu serem.
Całość przykryj folią aluminiową, wstaw na 20 minut do nagrzanego do 190°C piekarnika. Po tym czasie zdejmij folię. Całość piecz kolejne 10 minut, aż ser się zapiecze. Gotowe muszelki ułóż na podgrzanym pomidorowym sosie.
< WRÓĆ DO Księga przepisów
© Copyright papaja.pl 2001-2019. Wszystkie prawa zastrzeżone.