< WRÓĆ DO Księga przepisów

CAFFÉ MARGARITA

Księga Przepisów 2016-01-27
Składniki:
Potrzebne będą: 
1 wysoka szklanka do Margarity
1 łyżka stołowa
shaker
 
Składniki:
1 kapsułka kawy TANIM de Chiapas
20 ml syropu z agawy
40 ml świeżo wyciśniętego soku z limonki
pokruszony lód
5 kostek lodu
Skórka limonki do dekoracji
Sól do dekoracji szklanki
Przygotowanie:
chłodź szklankę przy użyciu pokruszonego lodu. Następnie wyjmij z niej lód. 
Wyciśnij sok z jednej świeżej limonki i wymieszaj z 20 ml syropu z agawy. Całość przelej do shakera i dodaj 5 kostek lodu. Dobrze wstrząśnij.
 
Połowę krawędzi szklanki udekoruj solą, a do jej środka włóż pokruszony lód. Przelej na niego zawartość shakera.
 
Do shakera, na włożone do niego kostki lodu, zaparz kawę espresso (40 ml) TANIM de Chiapas. Dobrze wymieszaj. Gdy kawa ostygnie, ostrożnie przelej ją do szklanki. 
 
Całość udekoruj startą skórką z limonki.
 
 
Nowe kawy w edycji limitowanej - UMUTIMA wa Lake Kivu 
oraz TANIM de Chiapas – w ofercie Nespresso
 
< WRÓĆ DO Księga przepisów
© Copyright papaja.pl 2001-2019. Wszystkie prawa zastrzeżone. VPS