< WRÓĆ DO Księga przepisów

WYSOKA KAWA Z KOLENDRĄ

Księga Przepisów 2016-01-27
Składniki:
1 wysoka szklanka do latte
1 łyżka stołowa
shaker
 
Składniki:
1 kapsułka kawy UMUTIMA wa Lake Kivu
80 ml soku ananasowego
15 ml soku z limonki
20 ml syropu cukrowego
5 średniej wielkości liści kolendry
pokruszony lód
kostki lodu do schłodzenia kawy
Kilka listków kolendry do dekoracji
Przygotowanie:
Schłódź szklankę przy użyciu pokruszonego lodu. Następnie usuń z niej lód. Do shakera wlej 15 ml świeżego soku z limonki, 80 ml soku ananasowego oraz 20 ml syropu cukrowego. Dodaj 5 średniej wielkości liści kolendry i całość wymieszaj z 6-7 kostkami lodu. Do szklanki ponownie włóż pokruszony lód i wlej do niej miksturę z shakera. 
 
Bezpośrednio do shakera zaparz kawę espresso (40 ml) UMUTIMA wa Lake Kivu i dobrze wymieszaj z 4 kostkami lodu. Ostrożnie, z pomocą łyżeczki przelej schłodzoną kawę do szklanki.
 
Całość ozdób listkami kolendry.
 
Nowe kawy w edycji limitowanej - UMUTIMA wa Lake Kivu 
oraz TANIM de Chiapas – w ofercie Nespresso
 
 
< WRÓĆ DO Księga przepisów
© Copyright papaja.pl 2001-2019. Wszystkie prawa zastrzeżone. VPS