< WRÓĆ DO Księga przepisów

KOTLECIKI Z BAKŁAŻANÓW

Księga Przepisów 2015-07-17
Składniki:
Poziom trudności: łatwy
Czas przyrządzenia: 15 minut
Składniki:
- 2 duże bakłażany 
- 4 łyżki mąki
- oliwa z oliwek
- 4 łyżki startego Parmezanu
- 100g bułki tartej 
- 2 jajka
Przygotowanie:
Obierz bakłażana ze skórki, a następnie posiekaj go na delikatne, równe paseczki o grubości od 1 do 2 cm. Najpierw obtocz je w mące, następnie w mieszance złożonej z roztrzepanego jajka oraz natki pietruszki, a na końcu w bułce tartej. Usmaż na złoty kolor i posyp parmezanem. Podawaj na gorąco z solą i pieprzem.
Smacznego!
 
 
Marco Ghia –  Szef warszawskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej.
 
Więcej przepisów na www.akademiakulinarnawhirlpool.pl
 
< WRÓĆ DO Księga przepisów
© Copyright papaja.pl 2001-2019. Wszystkie prawa zastrzeżone.