< WRÓĆ DO Księga przepisów

Kotleciki jagnięce z masłem cytrynowo- szczypiorkowym

Księga Przepisów 2015-06-22
Składniki:

Ilość 2 porcja Czas przygotowania: 20 minut

 

Składniki: 4 chude kotlety jagnięce,

25 g miękkiego masła

Starta skórka z 1 cytryny

1 łyżka posiekanego szczypiorku

½ łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu

Przygotowanie:

1.       Połóż mięso na rozgrzanym grillu lub piekarniku. Grilluj kotlety około 8-12 minut z obu stron.

2.       W międzyczasie połącz miękkie masło ze skórką z cytryny, drobno posiekanym szczypiorkiem i świeżo zmielonym pieprzem.

3.       Tak przygotowane masło przed podaniem rozprowadź po grillowanym mięsie, aby lekko się roztopiło.

4.       Gotowane dania serwuj z młodymi ziemniaczkami i warzywami sezonowymi.
 

www: beefandlamb.ahdb.org.uk/
 

< WRÓĆ DO Księga przepisów
© Copyright papaja.pl 2001-2019. Wszystkie prawa zastrzeżone.