< WRÓĆ DO Księga przepisów

Korzenne żebrka

Księga Przepisów 2015-06-11
Składniki:

1 kg żeberek wieprzowych
4 łyżki sosu sojowego
2 ząbki czosnku
1 łyżka cukru pudru
2 łyżki oleju
1 łyżka keczupu
1 łyżeczka startego imbiru
kilka goździków

Przygotowanie:

Żeberka pokroić na kawałki z jednym żebrem, umyć i osuszyć. Sos sojowy wymieszać z olejem oraz keczupem. Następnie dodać czosnek wyciśnięty przez praskę, utarte w moździerzu goździki, utarty imbir oraz cukier. Wszystko dokładnie wymieszać i zalać żeberka. Całość szczelnie przykryć i odstawić do lodówki na min. 12 godz. Piec na grillu aż do zarumienia.

< WRÓĆ DO Księga przepisów
© Copyright papaja.pl 2001-2019. Wszystkie prawa zastrzeżone.