< WRÓĆ DO Księga przepisów

Spaghetti z suszonymi pomidorami, gorgonzolą i rucolą

Księga Przepisów 2015-06-09
Składniki:
4 porcje:
500 g makaronu spaghetti
słoiczek pomidorów suszonych na słońcu w oleju Ponti
300 g sera gorgonzola
250 ml śmietany do sosów 18% lub kremówki 30%
1 średnia cebula
4 ząbki czosnku
oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
3 garści rukoli
½ łyżeczki gałki muszkatołowej
sól i pieprz (opcjonalnie)
 
Przygotowanie:
 
Na rozgrzaną patelnię z oliwą wrzuć drobno pokrojoną cebulę oraz czosnek i zeszkli je. Pomidory pokrój w kostkę i dorzuć na patelnię. Dodaj śmietanę, pokruszony ser gorgonzola oraz gałkę. Sos zredukuj do odpowiadającej Ci gęstości. Opcjonalnie dopraw go solą i pieprzem. Sos podawaj 
z ugotowanym al dente makaronem i rukolą.
 
< WRÓĆ DO Księga przepisów
© Copyright papaja.pl 2001-2019. Wszystkie prawa zastrzeżone. VPS