< WRÓĆ DO Księga przepisów

Szparagi z cheddarem

Księga Przepisów 2015-05-21
Składniki:
Czas przygotowania: 15 minut
 
Ilość osób: 4
 
Składniki:
 
- 12 szparagów
 
- 1 Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr
 
- 1 szklanka startego sera cheddar
 
- 100 g pieczarek
 
- pół cytryny
 
- 1/5 łyżeczki soli
 
- pieprz
 
- 5 łyżek wody
 
- 5 łyżek oliwy
 
Przygotowanie:
Szparagi oczyść, umieść we wrzątku na 3 minuty, a następnie przełóż do wody z kostkami lodu. Wyciągnij je i odsącz.
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z sokiem z cytryny, oliwą oraz wodą.
Pieczarki pokrój na plasterki i zalej je sosem.
Szparagi piecz na grillu lub ruszcie do momentu, gdy pojawią się na nich ciemne paski.
 
< WRÓĆ DO Księga przepisów
© Copyright papaja.pl 2001-2019. Wszystkie prawa zastrzeżone.