< WRÓĆ DO Księga przepisów

Karmelowy mus

Księga Przepisów 2015-03-17
Składniki:
180g czekolady pełnej karmelowej E.Wedel KarmeLove
250g śmietanki 30-36%
½ paczki ciastek Amerykanki E.Wedel
Przygotowanie:

KROK 1

Ciastka Amerykanki pokruszyć. Połowę wskazanej ilości ułożyć na dnie przygotowanych pucharków.
KROK 2:
Karmelową tabliczkę połamać i rozpuścić w kąpieli wodnej.
 
KROK 3:
Śmietankę ubić mikserem. Do rozpuszczonej czekolady dodać połowę ubitej śmietanki i delikatnie wymieszać.
 
KROK 4:
Następnie dodać pozostałą część śmietanki i ponownie wymieszać.
 
KROK 5:
Karmelowy mus nałożyć do pucharków z ciastkami. Wstawić pucharki do lodówki na 2 godziny. 
Przed podaniem mus posypać pozostałymi, pokruszonymi ciastkami Amerykanki.
 Deser można podawać w towarzystwie świeżych owoców.
 
Więcej na stronie: http://wkuchnizwedlem.wedel.pl
< WRÓĆ DO Księga przepisów
© Copyright papaja.pl 2001-2019. Wszystkie prawa zastrzeżone. VPS