< WRÓĆ DO Księga przepisów

Mus czekoladowy

Księga Przepisów 2015-02-03
Składniki:

30 dkg czekolady deserowej
6 dag miękkiego masła
7,5 dag cukru pudru
4 łyżki wody
6 białek
 

Przygotowanie:

Czekoladę połamać na kawałki. Do miski wlać 4 łyżki wody i dodać czekoladę. Na kilka sekund wstawić do mikrofali albo rozgrzać w garnku żeby się roztopiła. Wymieszać czekoladę i dodać masło, połowę cukru pudru, cały czas mieszając.  1 białko z pozostałym cukrem ubić na sztywną pianę.

 Łyżki piany dodać do czekolady, żeby ją zmieszać. Potem ubić, dodać resztę białek, bardzo delikatni mieszając. Wstawić do lodówki na co najmniej 3 godziny. Mus podawać sam albo z bitą śmietaną.

< WRÓĆ DO Księga przepisów
© Copyright papaja.pl 2001-2019. Wszystkie prawa zastrzeżone. VPS