< WRÓĆ DO Księga przepisów

Zupa z mlekiem kokosowym i pomidorami

Księga Przepisów 2015-02-03
Składniki:

3 łyżki oliwy z oliwek
10 dkg posiekanej cebulki
10 dkg posiekanej trawy cytrynowej
2 łyżki imbiru
1 łyżka posiekanego imbiru
1 łyżka papryki zielonej
1 łyżka  papryki czerwonej
1 puszka pomidorów
1 litr bulionu
1 łyżka cukru
3 łyżki mleka kokosowego
2 łyżki śmietany
2 łyżki pokrojonego szczypiorku
sól
pieprz
cukier

Przygotowanie:

Podgrzać w garnku oliwę dodać posiekaną trawę cytrynową, cebulę, imbir, czosnek i papryki. Wszystko podsmażyć 5 minut. Cebula powinna być szklista w momencie dodawania  pomidorów i cukru. Doprawić. Doprowadzić do wrzenia i gotować na średnim ogniu około 20 minut. Odstawić i ostudzić, następnie zmiksować. Dodać mleko kokosowe i szczypiorek.

< WRÓĆ DO Księga przepisów
© Copyright papaja.pl 2001-2019. Wszystkie prawa zastrzeżone.