< WRÓĆ DO Księga przepisów

Gęsie żołądki, puree z topinamburu, salsefia sous vide, łuskwiak nameko

Księga Przepisów 2014-11-05
Składniki:
 
 
Składniki:
 
Gęsie żołądki:
 
gęsie żołądki 1500 g
 
oliwa z oliwek 200 ml
 
cebula 150 g
 
czosnek 50 g
 
suszone borowiki 25 g
 
twardziak jadalny (shiitake) 25 g
 
fond mięsny 1500 ml
 
świeży majeranek 5 g
 
Puree z topinamburu:
 
topinambur 2000 g
 
cebula 150 g
 
czosnek 25 g
 
masło 200 g
 
śmietana 1000 g
 
sól 5 g
 
pieprz 1 g
 
Salsefia sous vide:
 
salsefia 500 g
 
wywar warzywny 500 ml
 
masło 100 g
 
skórka z jednej cytryny
 
sól 5 g
 
czosnek 25 g
 
Puder słonecznikowy:
 
Słonecznik łuskany ziarna 100 g
 
Malto 50 g
 
Dodatki:
 
łuskwiak nameko 150 g
 
kiełki pak choi 50 g
 
liofilizowana żurawina 20 g
Przygotowanie:
< WRÓĆ DO Księga przepisów
© Copyright papaja.pl 2001-2019. Wszystkie prawa zastrzeżone.