< WRÓĆ DO Księga przepisów

Naturalne Gotowanie – jabłko prażone z kaszą jaglaną i migdałami

Księga Przepisów 2014-05-09
Składniki:

Składniki na 2 osoby:

·         pół szklanki kaszy jaglanej

·         słoiczek jabłek prażonych Firma Bracia Urbanek

·         50g masła

·         dwie garście płatków migdałów

·         4 łyżki  dowolnego miodu lub syropu klonowego

Przygotowanie:

Przygotowanie. Kaszę jaglaną przelewamy wrzątkiem na sitku a następnie gotujemy w garnku z 1,5 szklanki wody przez ok. 10 minut. Dodajemy masło, mieszamy, zdejmujemy z ognia i zostawiamy pod przykryciem kolejne 10 minut. Kiedy kasza będzie gotowa, wykładamy ją na talerze, na wierzch kładziemy  jabłka prażone i migdały. Całość polewamy miodem lub syropem klonowym.

Więcej przepisów na: www.urbanek.com.pl

< WRÓĆ DO Księga przepisów
© Copyright papaja.pl 2001-2019. Wszystkie prawa zastrzeżone.