< WRÓĆ DO Księga przepisów

Sałatka z jarmużu z sosem musztardowo-miodowym

Księga Przepisów 2014-03-21
Składniki:

- 6-7 liści jarmużu
- ¼ żółtego melona
- 100 g czerwonych winogron
- 100 g sera żółtego typu Radamer 
- 100 g pestek dyni
- pieprz grubo zmielony do smaku

Sos do sałatki:
- 3 łyżki musztardy marki Tarsmak
- 3 łyżki miodu
- sok z połówki cytryny
- 3 łyżki oleju      
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.

Przygotowanie:
Liście jarmużu dokładnie umyć, wyciąć i odrzucić twarde części, a resztę poszarpać. Melona obrać, pokroić w cząstki. Winogrona przeciąć na pół, a ser pokroić w kostkę. Dodać uprażone na suchej patelni pestki dyni, przygotowany wcześniej sos musztardowo-miodowy i wymieszać. Gotową sałatkę oprószyć świeżo zmielonym pieprzem.
< WRÓĆ DO Księga przepisów
© Copyright papaja.pl 2001-2019. Wszystkie prawa zastrzeżone. VPS