< WRÓĆ DO Księga przepisów

Filet z suma duszony w śmietanie podany po litewsku

Księga Przepisów 2013-05-09
Składniki:

 

Przepis dla 2 osób
Składniki:
350 g fileta z suma
200 g śmietany
100 g masła
200 g białego wina
Świeży tymianek
Sól, pieprz, czosnek
200 g gotowanych ziemniaków
50 g cebuli
100 g białego sera
180 g marchwi

Przygotowanie:

 

Filet z suma kroimy i obsmażamy. Podlewamy śmietaną, białym winem i dodajemy pokrojoną w cienkie
plastry marchew. Wszystko razem dusimy pod przykryciem. Zostawiamy sos.
Ziemniaki ugotowane kroimy w kostkę. Podsmażamy na patelni z cebulą, czosnkiem. Dodajemy przyprawy
i pod koniec biały ser. Wszystko razem starannie łączymy.
Fileta z suma układamy na talerzu dodając marchew. Polewamy sosem z duszenia , dodajemy ziemniaki
i dekorujemy świeżymi ziołami.

< WRÓĆ DO Księga przepisów
© Copyright papaja.pl 2001-2019. Wszystkie prawa zastrzeżone. VPS