< WRÓĆ DO Księga przepisów

Makaronowe wstążki z białą kiełbasą w sosie chrzanowym

Księga Przepisów 2013-04-02
Składniki:

 

- 250g makaronu Międzybrodzki wstążki
- 250g surowej białej kiełbasy
- 2 łyżki oleju                                                                                  
- 3 łyżki tartego chrzanu
- 300 ml słodkiej śmietany 18%                                                   
- sól, cukier do smaku
- 3 jajka ugotowane na twardo                                             
- natka pietruszki do dekoracji

Przygotowanie:

1.   Makaron gotujemy w osolonej wodzie,  następnie hartujemy go i odcedzamy.
2.   Podsmażamy białą kiełbasę na złoty kolor. Dodajemy odrobinę wody,  przykrywamy
      pokrywką i podduszamy 10 minut.
3.   Śmietanę łączymy z chrzanem. W następnej kolejności doprawiamy solą i odrobiną cukru.
      Doprowadzamy do wrzenia.
4.   Makaron wykładamy na talerz. Całość polewamy sosem. Na wierzch kładziemy pokrojoną w grube   
      plasterki białą kiełbasę i jajko pokrojone w cząstki.
5.   Danie dekorujemy listkami natki pietruszki.
< WRÓĆ DO Księga przepisów
© Copyright papaja.pl 2001-2019. Wszystkie prawa zastrzeżone. VPS