< WRÓĆ DO Księga przepisów

Chłodnik z botwinki

Księga Przepisów 2013-01-03
Składniki:

-500 ml jogurtu naturalnego
-  pęczek botwinki
- pęczek szczypiorku
- pęczek koperku
- cukier
- sól
DODATKI
- świeży ogórek
- pęczek rzodkiewek
- 4 jajka
Przygotowanie:

Botwinkę umyć, pokroić, włożyć do garnka, zalać wodą tak, aby botwinka była całkiem przykryta, dodać cukier i sól; gotować ok. 10 min.
Ostudzić, nie wyjmując jej z wody. Szczypiorek i koperek drobno posiekać. Jogurt połączyć z botwinką, szczypiorkiem i koperkiem, doprawić do smaku.
Ogórek obrać ze skórki, przekroić na pół i wydrążyć gniazda nasienne, podzielić na mniejsze kawałki, rzodkiewkę pokroić w paski. Jajka ugotować, obrać i podzielićna ćwiartki.
Na talerzu ułożyć pokrojoną rzodkiewkę, kawałki ogórka i ćwiartki jajka, wlać chłodnik.
< WRÓĆ DO Księga przepisów
© Copyright papaja.pl 2001-2019. Wszystkie prawa zastrzeżone.