1 kg buraków 250 g śledzia Bismarck- odsączonego 100 g cebuli czosnkowej 100 g ogórka konserwowego 2 szt jabłka grany Smith 15 ml octu balsamicznego 15 ml miodu np. lipowego 30 ml oliwy z oliwek 5 g siekanego koperku sól, pieprz
Przygotowanie:
Umyte buraki pieczemy w folii aluminiowej z dodatkiem soli i pieprzu w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 1,5 godziny. W czasie cebulę, ogórka, jabłko i śledzia kroimy w kostkę o grubości 1,5cm. Wystudzone buraki obieramy ze skórki i kroimy w kostkę łącząc z resztą składników i doprawiając na koniec przyprawami i posypując siekanym koperkiem.
Na serwisie internetowym papaja.pl są wykorzystywane pliki cookies. Stosujemy je w celach zapewnienia maksymalnej wygody użytkowników przy korzystaniu z naszych serwisów (zapamiętywanie preferencji i ustawień na naszych stronach, zbieranie anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych).
Użytkownik ma możliwość samodzielnej zmiany ustawień dotyczących cookies w swojej przeglądarce internetowej. Jeżeli nie wyrażasz zgody - zmień ustawienia swojej przeglądarki.