< WRÓĆ DO Księga przepisów

Sałatka z pieczonych buraków, cebuli czosnkowej i śledzia

Księga Przepisów 2012-12-19
Składniki:

1 kg buraków
250 g śledzia Bismarck- odsączonego
100 g cebuli czosnkowej
100 g ogórka konserwowego
2 szt jabłka grany Smith
15 ml octu balsamicznego
15 ml miodu np. lipowego
30 ml oliwy z oliwek
5 g  siekanego  koperku
sól, pieprz
Przygotowanie:

Umyte buraki pieczemy w folii aluminiowej z dodatkiem soli i pieprzu w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 1,5 godziny. W czasie cebulę, ogórka, jabłko i śledzia kroimy w kostkę o grubości 1,5cm. Wystudzone buraki obieramy ze skórki i kroimy w kostkę łącząc z resztą składników i doprawiając na koniec przyprawami i posypując siekanym koperkiem.
< WRÓĆ DO Księga przepisów
© Copyright papaja.pl 2001-2019. Wszystkie prawa zastrzeżone.