< WRÓĆ DO Księga przepisów

Keks

Księga Przepisów 2012-12-19
Składniki:


280g mąki pszennej 

4g proszku do pieczenia 
200g masła 
200g cukru pudru 
200g owoców kandyzowanych
100 g rodzynek 
4 jaja
50g rumu
skórka z jednej pomarańczy

Przygotowanie:

 

Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenie i przesiewamy.
Owoce kandyzowane i rodzynki zalewamy rumem i odstawiamy do nasiąknięcia.
W misce ubijamy masło z cukrem, następnie dodajemy po jednym jajku, za każdym razem dokładnie ucierając masę. Gdy uzyskamy jednolitą konsystencję wsypujemy przesianą mąkę.
Tak przygotowane ciasto wlewamy do foremki i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 C około 50 min.

< WRÓĆ DO Księga przepisów
© Copyright papaja.pl 2001-2019. Wszystkie prawa zastrzeżone. VPS