< WRÓĆ DO Księga przepisów

Smażony sandacz podany z gołąbkami z kapusty i grzybów

Księga Przepisów 2012-07-09
Składniki:
• Mąka – 50 g
• Masło – 30 g
• Oliwa z oliwek – 50 ml
• Kapusta włoska – 100 g
• Kapusta czerwona – 200 g
• Jajko – 1 szt
• Ocet winny czerwony – 30 ml
• Cebula – 100 g
• Białe wino – 150 ml
• Kurki – 200 g
• Tymianek
Przygotowanie:
Filety sandacza dopraw solą i pieprzem. Delikatnie oprósz w mące i usmaż na złoty kolor na oliwie z oliwek z dodatkiem masła.
Przygotowanie gołąbków z kapusty i grzybów Liście kapusty włoskiej sparz. Z kapusty czerwonej, cebuli i całych kurek zrób farsz i zawiń w liście kapusty włoskiej.
Ułóż w głębokim rondelku, zalej winem i duś aż do miękkości.
Dopraw solą i pieprzem.
Przygotowanie sosu kurkowego.  Podsmaż cebulę i całe kurki na maśle. Dodaj wino i smaż aż odparuje. Pod koniec smażenia dodaj śmietanę.
Sandacza ułóż na gołąbku i polej sosem kurkowym filet sandacza – 4 szt po 160 g



Przepis pochodzi z książki kucharskiej – 
Blu Mood Food, którą przygotował Krakowski hotel Radisson Blu. Zawiera ona 54 przepisy polecane przez Szefów Kuchni z sześciu polskich hoteli należących do sieci Rezidor.Radisson Blu Hotel Gdańsk reprezentuje Szef Kuchni Andrzej Lejman, Radisson Blu Hotel Wrocław – Szef Kuchni Piotr Lisiewski, Radisson Blu Hotel Szczecin  Szef Kuchni Wiesław Kartasiński, Radisson Blu Hotel Warszawa – Szef Kuchni Dariusz Zahorański, Park Inn by Radisson – Szef Kuchni Arkadiusz Ślusarenko oraz Szef Kuchni Stanisław Bobowski z Radisson Blu Kraków
Książka w wersji wydrukowanej nie będzie dystrybuowana w sprzedaży. Dlatego wszystkie znajdujące się w niej przepisy będą prezentowane na profilu Facebook hotelu Radisson Blu Kraków:http://www.facebook.com/RadissonBlu.Hotel.Krakow i na stronie www.papaja.pl. Wszystkie przepisy proponowane przez najlepszych kucharzy Radisson Blu można samodzielnie zastosować w domu. 
Fotografia: Robert Bednarczyk i Filip Łyszczek.
< WRÓĆ DO Księga przepisów
© Copyright papaja.pl 2001-2019. Wszystkie prawa zastrzeżone. VPS