< WRÓĆ DO Księga przepisów

Zupa z migdałów

Księga Przepisów 2012-07-09
Składniki:
• Migdały – 300 g
• P łatki migdałów – 100 g
• Rodzynki – 60 g
• Mleko – 0,5 l
• S mietana 30% - 0,5 l
• Ryż biały – 80 g
• S ól i cukier do smaku
Przygotowanie:

Ryż ugotuj na sypko. Migdały sparz i obierz ze skórki. Płatki migdałów zrumień na suchej, gorącej patelni. Zagotuj mleko ze śmietaną, dodaj sparzone migdały, sól i cukier. Gotuj przez około 30 minut. Zmiksuj w blenderze. Dodaj ryż i namoczone rodzynki.
Przed podaniem udekoruj płatkami migdałów.

Przepis pochodzi z książki kucharskiej – Blu Mood Food, którą przygotował Krakowski hotel Radisson Blu. Zawiera ona 54 przepisy polecane przez Szefów Kuchni z sześciu polskich hoteli należących do sieci Rezidor.Radisson Blu Hotel Gdańsk reprezentuje Szef Kuchni Andrzej Lejman, Radisson Blu Hotel Wrocław – Szef Kuchni Piotr Lisiewski, Radisson Blu Hotel Szczecin  Szef Kuchni Wiesław Kartasiński, Radisson Blu Hotel Warszawa – Szef Kuchni Dariusz Zahorański, Park Inn by Radisson – Szef Kuchni Arkadiusz Ślusarenko oraz Szef Kuchni Stanisław Bobowski z Radisson Blu Kraków
Książka w wersji wydrukowanej nie będzie dystrybuowana w sprzedaży. Dlatego wszystkie znajdujące się w niej przepisy będą prezentowane na profilu Facebook hotelu Radisson Blu Kraków:http://www.facebook.com/RadissonBlu.Hotel.Krakow i na stronie www.papaja.pl. Wszystkie przepisy proponowane przez najlepszych kucharzy Radisson Blu można samodzielnie zastosować w domu. 
Fotografia: Robert Bednarczyk i Filip Łyszczek.

< WRÓĆ DO Księga przepisów
© Copyright papaja.pl 2001-2019. Wszystkie prawa zastrzeżone. VPS