< WRÓĆ DO Księga przepisów

Zapiekanka rabarbarowa

Księga Przepisów 2012-05-13
Składniki:

• Rabarbar – 550 g
• Cukier brązowy – 70 g
• Masło – 40 g
• C ytryna – sok z 1 szt
Kruszonka
• Mąka – 140 g
• Masło – 140 g
• Cukier brązowy – 80 g
Przygotowanie:
Utrzyj masło, mąkę i cukier tak aby powstała kruszonka.
Rabarbar obierz i pokrój na dwucentymetrowe kawałki.
Pokrojony rabarbar podsmaż na maśle, dodaj cukier i sok z cytryny. Nałóż rabarbar do naczynia żaroodpornego i przykryj kruszonką.
Piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 160 C ,aż do zrumienienia kruszonki.



Przepis pochodzi z książki kucharskiej – Blu Mood Food, którą przygotował Krakowski hotel Radisson Blu. Zawiera ona 54 przepisy polecane przez Szefów Kuchni z sześciu polskich hoteli należących do sieci Rezidor.Radisson Blu Hotel Gdańsk reprezentuje Szef Kuchni Andrzej Lejman, Radisson Blu Hotel Wrocław – Szef Kuchni Piotr Lisiewski, Radisson Blu Hotel Szczecin  Szef Kuchni Wiesław Kartasiński, Radisson Blu Hotel Warszawa – Szef Kuchni Dariusz Zahorański, Park Inn by Radisson – Szef Kuchni Arkadiusz Ślusarenko oraz Szef Kuchni Stanisław Bobowski z Radisson Blu Kraków
Książka w wersji wydrukowanej nie będzie dystrybuowana w sprzedaży. Dlatego wszystkie znajdujące się w niej przepisy będą prezentowane na profilu Facebook hotelu Radisson Blu Kraków:http://www.facebook.com/RadissonBlu.Hotel.Krakow i na stronie www.papaja.pl. Wszystkie przepisy proponowane przez najlepszych kucharzy Radisson Blu można samodzielnie zastosować w domu. 
Fotografia: Robert Bednarczyk i Filip Łyszczek.
< WRÓĆ DO Księga przepisów
© Copyright papaja.pl 2001-2019. Wszystkie prawa zastrzeżone. VPS