< WRÓĆ DO Księga przepisów

Klarowna zupa z borowików z kawałkami grzybów i warzywami

Księga Przepisów 2012-05-13
Składniki:
• Bullion warzywny – 700 ml
• Borowiki suszone – 50 g
• P or – 40 g
• K orzeń selara – 40 g
• Marchew – 40 g
• S zczypiorek – 10 g
• Śmietana 36% – 80 g
• Sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:

Grzyby namocz w wodzie na około 4 – 5 godzin, a następnie ugotuj je do miękkości. Wywar przelej do bulionu, zagotuj i dopraw.
Warzywa pokrój w julienne (w równe cienkie słupki) i sparz.
Śmietanę podbij, napowietrz i dopraw solą i pieprzem.
Do bulionówki włóż pokrojone grzyby z wywaru i sparzone warzywa. Zalej bulionem grzybowym.
Połóż łyżkę śmietany i posyp szczypiorkiem.


Przepis pochodzi z książki kucharskiej – Blu Mood Food, którą przygotował Krakowski hotel Radisson Blu. Zawiera ona 54 przepisy polecane przez Szefów Kuchni z sześciu polskich hoteli należących do sieci Rezidor.Radisson Blu Hotel Gdańsk reprezentuje Szef Kuchni Andrzej Lejman, Radisson Blu Hotel Wrocław – Szef Kuchni Piotr Lisiewski, Radisson Blu Hotel Szczecin  Szef Kuchni Wiesław Kartasiński, Radisson Blu Hotel Warszawa – Szef Kuchni Dariusz Zahorański, Park Inn by Radisson – Szef Kuchni Arkadiusz Ślusarenko oraz Szef Kuchni Stanisław Bobowski z Radisson Blu Kraków
Książka w wersji wydrukowanej nie będzie dystrybuowana w sprzedaży. Dlatego wszystkie znajdujące się w niej przepisy będą prezentowane na profilu Facebook hotelu Radisson Blu Kraków:http://www.facebook.com/RadissonBlu.Hotel.Krakow i na stronie www.papaja.pl. Wszystkie przepisy proponowane przez najlepszych kucharzy Radisson Blu można samodzielnie zastosować w domu. 
Fotografia: Robert Bednarczyk i Filip Łyszczek.


 
< WRÓĆ DO Księga przepisów
© Copyright papaja.pl 2001-2019. Wszystkie prawa zastrzeżone. VPS