< WRÓĆ DO Księga przepisów

Skoki królika faszerowane musem, szynką i gotowanym jajkiem

Księga Przepisów 2012-04-06
Składniki:

poleca na Wielkanoc Przemysław Kaczmarek – szef kuchni Unilever Food Solutions
(składniki na 10 porcji)

Skoki królika  10 szt.
Marynata Premium do drobiu KNORR 0,020 kg
Rozmaryn świeży    1 gałązka
Cynamon (kora)    3 cm
Olej      0,200 l
Wino białe wytrawne   0,050 l

Koncentrat pomidorowy   0,010 kg
Szynka wiejska (plastry)   10 szt.
Jajka ugotowane na twardo  3 szt.
Pieprz biały mielony KNORR  do smaku
Sól      do smaku
Primerba prowansalska KNORR  0,005 kg

Wątróbka z zająca    0,100 kg
RAMA Culinesse Profi   0,030 l
Cebula     0,050 kg
Porto      0,050 l
Sos pieczeniowy w paście KNORR 0,030 kg
Woda      0,300 kg
RAMA Cremefine Profi 15%  0,200 l
Primerba czosnkowa KNORR  0,003 kg
Zasmażka ciemna KNORR   do zagęszczenia
Świeże zioła  do dekoracji

Przygotowanie:
Wykonanie:
• Ze skoków królika usuń kości, pozostaw tylko kość długą.
• Marynatę wymieszaj z podanymi składnikami i marynuj królika przez 24 godziny w lodówce.
• Następnie wytnij nadmiar mięsa tworząc kieszeń, wycięte mięso zmiel dwa razy na drobnych oczkach, wymieszaj z koncentratem, Primerbą i przyprawami.
• Ćwiartkę jajka owiń plastrem szynki i obłóż musem z zająca.
• Kieszenie skoków delikatnie rozbij, do środka włóż mus z szynką i jajkiem, uformuj i zawiń w folię aluminiową. Piecz w temp. 170°C z sondą ustawioną na 60°C.

< WRÓĆ DO Księga przepisów
© Copyright papaja.pl 2001-2019. Wszystkie prawa zastrzeżone. VPS