< WRÓĆ DO Księga przepisów

Polędwiczka z dzika w dojrzewającej szynce

Księga Receptur Firmowych 2021-03-03
Składniki:

· 270 g polędwiczki dzika

 
· 4 plastry dojrzewającej szynki
 
· 1 jajko
 
· 50 ml śmietanki kremówki
 
· 4 dobrze wysuszone śliwki bez pestek
 
· 50 ml sosu demi glace
 
· 1 ogórek konserwowy
 
· 1 papryka konserwowa
 
· sól, pieprz, gałka muszkatołowa
Przygotowanie:
Polędwiczkę oczyść i obkrój tak, by powstał równy wałek. Przypraw i obsmaż.
Z okrawków, jajka i śmietanki przygotuj farsz.
Do farszu wmieszaj pokrojone w kostkę śliwki i przyprawy.
Rozłóż plastry szynki i rozsmaruj na nich farsz.
Na wierzchu ułóż polędwicę.
Całość zawiń.
Piecz w piecu w temperaturze 160°C do osiągnięcia temperatury w środku potrawy 54°C.
Na dnie talerzy rozlej sos demi glace.
Pokrój mięso w dwucentymetrowe plastry i ułóż na sosie. Podaj z sałatką z ogórka i papryki.

Przepis: Adam Chrząstowski 

 
Polędwiczkę dzika potrzebną do przygotowania niniejszej potrawy zamówisz wysyłkowo pod adresem esklep@las-kalisz.pl lub w sklepie stacjonarnym Delikatesy Korona przy ul. Koźmińskiej 38 w Krotoszynie (+48 601 39 11 00, n.tarnawska@delikatesykorona.pl).

 
Potrzebujesz dziczyzny lub mięsa królika do swojej restauracji?
Skontaktuj się z Gabrielem Mularczykiem, e-mail: gabriel.mularczyk@las-kalisz.pl, tel. 601 160 187.
 
< WRÓĆ DO Księga przepisów
© Copyright papaja.pl 2001-2021. Wszystkie prawa zastrzeżone. VPS