< WRÓĆ DO Księga przepisów

Naturalne Gotowanie – ciasto marchewkowe z powidłami

Księga Receptur Firmowych 2014-12-04
Składniki:

·         2 szklanki startej na drobnych oczkach marchwi

·         4 łyżki mielonych ziaren siemienia lnianego

·         1 szklanka ciepłej wody

·         1,5 szklanki mąki

·         1 szklanka cukru

·         1 szklanka oleju

·         miąższ z wydrążonej laski wanilii

·         2 łyżeczki przyprawy do pierników

·         2 łyżeczki proszku do pieczenia

·         garść suszonej żurawiny

·         garść rodzynek

·         duża garść pokruszonych orzechów włoskich

Przygotowanie:

Przygotowanie. Siemię lniane zalewamy ciepłą wodą, powyżej objętości ziaren i moczymy 15 minut a następnie mieszamy ze składnikami ciasta, na koniec dodając bakalie. Masę wylewamy do formy i pieczemy 40 minut w temp 180 stopni. Ozdabiamy dowolną posypką.

 Więcej przepisów na: www.urbanek.com.pl

 

< WRÓĆ DO Księga przepisów
© Copyright papaja.pl 2001-2019. Wszystkie prawa zastrzeżone.