< WRÓĆ DO Księga przepisów

Naturalne Gotowanie – chłodnik z buraczków barszczowych

Księga Receptur Firmowych 2014-07-15
Składniki:

Składniki:

·         1 słoik buraczków barszczowych Firma Bracia Urbanek

·         warzywa (cebula, seler, pietruszka, 3 marchewki, kawałek włoskiej kapusty)

·         sól, pieprz do smaku, cukier

·         oliwa z oliwek

·         ½ szklanki śmietany, ½ szklanki maślanki

·         koperek, szczypiorek

Przygotowanie:

Przygotowanie.  Warzywa obieramy i gotujemy w osolonej wodzie pod przykryciem przez ok.20minut. Przecedzamy, dodajemy buraczki barszczowe i gotujemy jeszcze 10 minut. Dodajemy pieprz, oliwę z oliwek i łyżkę cukru. Kiedy wystygnie, dodajemy śmietanę, maślankę, poszatkowany koperek i szczypiorek. Ozdabiamy koperkiem. Możemy podawać także z jajkiem na twardo lub młodymi ziemniakami.

Więcej przepisów na: www.urbanek.com.pl

< WRÓĆ DO Księga przepisów
© Copyright papaja.pl 2001-2019. Wszystkie prawa zastrzeżone. VPS