< WRÓĆ DO Księga przepisów

Mazurek z powidłami

Księga Receptur Firmowych 2014-04-07
Składniki:

Składniki na 1 mazurka:

·         kruche ciasto (200g zimnego masła, ok. 3 szklanki mąki, 100g cukru pudru, 2 żółtka, cukier wanilinowy)

·         1-2 słoiki powideł śliwkowych Firma Bracia Urbanek

płatki migdałów do posypania

Przygotowanie:

Przygotowanie.  Przygotowujemy ciasto: wszystkie składniki intensywnie mieszamy, w razie potrzeby dodajemy więcej mąki lub odrobinę masła. Gotowe ciasto schładzamy 10 minut w zamrażalce a następnie rozwałkowujemy na grubość ok. 0,7cm. Pieczemy ok.10 -15 minut w temp 200 stopni. Po wystudzeniu ciasto smarujemy powidłami. Dekorujemy płatkami migdałów.

Więcej przepisów na: www.urbanek.com.pl

< WRÓĆ DO Księga przepisów
© Copyright papaja.pl 2001-2019. Wszystkie prawa zastrzeżone. VPS