< WRÓĆ DO Księga przepisów

Babka ucierana z powidłami

Księga Receptur Firmowych 2014-04-07
Składniki:

 

Składniki na duży garnek:

·        warzywa (marchewka, seler, pietruszka, cebula, 1 ząbek czosnku)

·        gotowy zakwas

·        10 dag boczku

·        4 pęta białej lub innej kiełbasy

·        8 jajek na twardo

·        sok z 1 słoika ogórków kwaszonych Firma Bracia Urbanek

·        przyprawy (sól, pieprz, majeranek, 2 listki  laurowe,  5 ziaren ziela angielskiego)

·        2-3 łyżki mąki

·        2-3 łyżki śmietany

Przygotowanie:

Przygotowanie. Żółtka oddzielamy od białek a następnie ucieramy z masłem i cukrem na gładką masę. Dodajemy mąkę, cukier waniliowy oraz ubitą na sztywno piane z białek. Delikatnie mieszamy, dodajemy proszek do pieczenia i pieczemy ok.40 minut w temp. 180 stopni. Wystudzoną babkę kroimy na dwie części, i przekładamy powidłami. Dekorujemy cukrem pudrem.

Więcej przepisów na: www.urbanek.com.pl

 

< WRÓĆ DO Księga przepisów
© Copyright papaja.pl 2001-2019. Wszystkie prawa zastrzeżone.