< WRÓĆ DO Księga przepisów

Zupa pomidorowa CYKORIA

Księga Receptur Firmowych 2014-01-22
Składniki:

Składniki:

  • 1 duża butelka przecieru pomidorowego
  • 2 kostki bulionowe CYKORIA
  • 1 łyżka cukru
  • Sól do smaku
  • Pieprz CYKORIA do smaku
  • Oliwa z oliwek extra vergin
  • Zielona pietruszka do dekoracji
  • 1-2 torebki ryżu
Przygotowanie:

Przygotowanie. Gotujemy ryż zgodnie z przepisem na opakowaniu.

W tym samym czasie wrzucamy kostki bulionowe do 2 szklanek wody i mieszamy z przecierem pomidorowym. Całość gotujemy do momentu rozpuszczenia kostek. Dodajemy cukier, 2-4 łyżki oliwy oraz sól i pieprz do smaku.

Ugotowany ryż odsączamy i nakładamy porcjami na talerz. Zalewamy zupą, dekorujemy natką pietruszki. Smacznego!

Więcej przepisów na: www.cykoria.com.pl

< WRÓĆ DO Księga przepisów
© Copyright papaja.pl 2001-2019. Wszystkie prawa zastrzeżone. VPS