< WRÓĆ DO Księga przepisów

Masło czosnkowe

Księga Receptur Firmowych 2014-01-22
Składniki:

·         kostka dowolnego, prawdziwego masła, wyjętego godzinę wcześniej z lodówki

·         3-4 łyżki oliwy z oliwek extra vergin

·         1 łyżeczka czosnku granulowanego CYKORIA

·         pęczek natki pietruszki

·         pieprz CYKORIA

Przygotowanie:

Przygotowanie. Natkę pietruszki dokładnie myjemy. Ogonki odrywamy, ponieważ są zbyt twarde i nie nadają się do masła. Listki kroimy bardzo drobno i odkładamy.

Masło mielimy w malakserze na gładką masę a następnie dodajemy do niego oliwę z oliwek, czosnek (wg.uznania) oraz pół łyżeczki pieprzu. Na koniec dokładamy pocięte listki pietruszki. Miksujemy kilka minut, przekładamy do maselniczki i wkładamy do lodówki. Dzięki dodatkowi oliwy masło lepiej się rozsmarowuje. Doskonale smakuje z chrupiącymi bułeczkami z pieca oraz jako dodatek do ryb.

Więcej przepisów na: www.cykoria.com.pl

 

 

 

< WRÓĆ DO Księga przepisów
© Copyright papaja.pl 2001-2019. Wszystkie prawa zastrzeżone.