< WRÓĆ DO Księga przepisów

Mintaj z serkiem topionym

Księga Receptur Firmowych 2013-12-17
Składniki:
Składniki dla 4 osób:
• 4 kawałki mintaja z małą glazurą
• opakowanie dowolnego serka topionego SERTOP
• sól, pieprz lub ulubiona przyprawa do ryb
• 1 cytryna
• oliwa z oliwek
• natka pietruszki do dekoracji
Przygotowanie:

Mintaja płuczemy pod zimną wodą, oprószamy solą i pieprzem lub ulubioną przyprawą do ryb. Rybę podsmażamy na patelni z obu stron i układamy na tacce. Na wierzch kładziemy pokrojony serek topiony i posypujemy ponownie solą i pieprzem. Grillujemy na tacce lub pieczemy w dobrze nagrzanym piekarniku przez ok. 15-20 minut. Podajemy z ćwiartkami cytryny i ozdabiamy natką pietruszki.

Więcej przepisów na: www.sertop.com.pl

< WRÓĆ DO Księga przepisów
© Copyright papaja.pl 2001-2019. Wszystkie prawa zastrzeżone.