< WRÓĆ DO Księga przepisów

Grillowane krążki bakłażanów z serkiem topionym

Księga Receptur Firmowych 2013-12-17
Składniki:
Składniki dla 4 osób:
• 2 bakłażany
• opakowanie dowolnego serka topionego SERTOP
• sól, pieprz
• 1 szklanka sosu pomidorowego
• 2 ząbki czosnku
• 1 cebula
• świeże liście bazylii
Przygotowanie:

Bakłażany myjemy i kroimy w 1cm plastry. Oprószamy solą i odstawiamy na ok. 20 minut, aby zmiękły. W tym czasie podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulkę oraz czosnek a po 5 minutach dodajemy do nich sos pomidorowy. Sos doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy serek topiony i gotujemy na małym ogniu, aż zgęstnieje. Bakłażany owijamy folią i grillujemy ok. 20 minut. Na talerzu układamy porcje bakłażanów polane porcją sosu pomidorowego i łyżką oliwy. Dekorujemy liśćmi bazylii.

Więcej przepisów na: www.sertop.com.pl

< WRÓĆ DO Księga przepisów
© Copyright papaja.pl 2001-2019. Wszystkie prawa zastrzeżone.