< WRÓĆ DO Księga przepisów

Rolada faszerowana

Księga Receptur Firmowych 2013-06-26
Składniki:

 200g serka topionego firmy SERTOP (np. złoty ementaler, z kurczakiem wędzonym, z borowikami)
• 100g sera żółtego
• 400g filetów z kurczaka
• 200g polędwicy wołowej
• przyprawy: sól, pieprz i papryka słodka
Przygotowanie:

Filet z kurczaka oraz polędwicę rozbić na duże cienkie kotlety i przyprawić. Położyć polędwicę na filet z kurczaka i posmarować ją serkiem topionym. Na górę położyć plaster sera żółtego. Całość zwinąć w roladę i zawinąć w folię aluminiową. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 45 minut. Po wyjęciu pokroić mięso na trzy równej wielkości rolady. Podawać z przysmażonymi ziemniakami.
Więcej przepisów na: www.sertop.com.pl
< WRÓĆ DO Księga przepisów
© Copyright papaja.pl 2001-2019. Wszystkie prawa zastrzeżone.