< WRÓĆ DO Księga przepisów

Lasagne z serkiem topionym

Księga Receptur Firmowych 2013-06-26
Składniki:

• 1 opakowanie makaronu lasagne
• 0,5 kg chudego mięsa mielonego
• 2 duże cebule
• przecier pomidorowy
• śmietana 30%
• 100g serka topionego firmy SERTOP (np. złoty ementaler, tylżycki, z pomidorami)
• ser żółty
• przyprawy
• 2 łyżki oliwy
• łyżka masła
Przygotowanie:

Przygotowanie: Jedną cebulę pokroić i zeszklić. Dodać mięso mielone i podsmażyć. Całość przełożyć do garnka, dodać kilka łyżeczek przecieru pomidorowego i przyprawy. Dolać wody i gotować ok. godziny. Następnie dodać serek topiony. Mieszać do momentu rozpuszczenia serka, a następnie dodać śmietanę. Całość powinna być dość gęsta.
Przygotować  sos: pokroić drugą cebulę i zeszklić. Dodać przecier pomidorowy i przyprawy. Uzupełnić wodą. Gotować ok. 10 minut. Naczynie do zapiekania posmarować masłem. Ułożyć warstwę makaronu, polać częścią sosu, nałożyć farsz. Układać warstwami, aż do wypełnienia naczynia. Posypać tartym serem żółtym. Zapiekać w temp. 160°C ok. 45 minut.
Więcej przepisów na: www.sertop.com.pl
< WRÓĆ DO Księga przepisów
© Copyright papaja.pl 2001-2019. Wszystkie prawa zastrzeżone. VPS