< WRÓĆ DO Księga przepisów

Kotleciki z serkiem topionym

Księga Receptur Firmowych 2013-06-26
Składniki:

• 4 filety z kurczaka
• 4 trójkąciki 17,5g serka topionego firmy SERTOP (złoty ementaler lub tylżycki)
• 4 plastry szynki (wielkością pasujące do filetów)
• bułka tarta
• 1 jajko
• przyprawy
Przygotowanie:

Wariant 1: Filety rozbić na plastry, przyprawić do smaku. Na każdym rozbitym kotlecie ułożyć trójkącik serka i przykryć plasterkiem szynki. Tak przygotowane kotlety obtoczyć w jajku i bułce. Całość smażyć na patelni w głębokim tłuszczu.
 
Wariant 2: Naciąć filety, aby powstały "kieszonki", przyprawić do smaku. Trójkącik serka topionego i plasterek szynki włożyć do kieszonki i spiąć wykałaczką. Opanierować i smażyć na patelni w głębokim tłuszczu.
Więcej przpisów na: www.sertop.com.pl
< WRÓĆ DO Księga przepisów
© Copyright papaja.pl 2001-2019. Wszystkie prawa zastrzeżone. VPS