< WRÓĆ DO Księga przepisów

Mysia sałatka

Księga Receptur Firmowych 2013-06-01
Składniki:
- jajka gotowane na twardo 
- 2 sztuki Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
- 1 szczypta świeży ogórek 
- 100 gramów szczypiorek
- 1 pęczek pęczek rzodkiewki
- 80 gramów oliwa z oliwek 
- 50 mililitrów 
- pomidorki cherry czerwone  - 5 sztuk
Przygotowanie:

Ugotuj jajka na twardo. Pozwól dziecku umyć starannie wszystkie warzywa, a następnie przy pomocy plastikowego nożyka pokroić ogórka w półksiężyce, rzodkiewki w plasterki, a pomidorki na połówki.
Następnie przygotuj sos - wlej do miseczki oliwę, dodaj Delikat Knorr i wymieszaj przy pomocy trzepaczki.
Do drugiej miski włóż wszystkie pokrojone warzywa i pozwól dziecku polewać je sosem.
Pozwól dziecku przygotować ozdoby do sałatki - niech za pomocą plastikowego nożyka pokroi jajka na połówki i zrobi po bokach nacięcie na uszy, które wykona z przeciętego na pół plasterka rzodkiewki.
Następnie niech dziecko za pomocą plastikowego nożyka pokroi część szczypiorku, którym na końcu posypie sałatkę. Pozostałe łodyżki ze szczypiorku należy wcisnąć jako wąsy i ogon myszki, a oczy i nosek namalować ketchupem.
Tak przyrządzone myszki ułóż na wierzchu sałaty.

Więcej na stronie: http://www.przepisy.pl

< WRÓĆ DO Księga przepisów
© Copyright papaja.pl 2001-2019. Wszystkie prawa zastrzeżone.