< WRÓĆ DO Księga przepisów

Grillowane warzywa w najprostszej marynacie

Księga Receptur Firmowych 2013-05-22
Składniki:
zielone szparagi - 1 pęczek
Przyprawa w Mini kostkach
Czosnek Knorr - 1 sztuka
marchewki - 2 sztuki
Przyprawa w Mini kostkach
Pietruszka Knorr - 1 sztuka
cukinia - 1 sztuka
Naturalna Przyprawa do mięs
Knorr - 1 łyżeczka
oliwa z oliwek - 5 łyżek
Przygotowanie:

 

1. Umyj szparagi i oderwij zdrewniałe końce. Marchewkę obierz i pokrój w paski.
Cukinię pokrój w plastry.
2. Rozkrusz minikosteczki Knorr do niewielkiego naczynia. Wymieszaj z oliwą z oliwek oraz przyprawą do mięs. Opcjonalnie możesz dodać również świeżo
mielony pieprz lub płatki chilli.
3. Obtocz warzywa w przygotowanej marynacie. Grilluj na grillu ogrodowym, domowym lub patelni. Serwuj do dań mięsnych, pieczonych ziemniaków,
makaronu, itp.

< WRÓĆ DO Księga przepisów
© Copyright papaja.pl 2001-2019. Wszystkie prawa zastrzeżone. VPS