< WRÓĆ DO Księga przepisów

Grillowane szparagi z cheddarem

Księga Receptur Firmowych 2013-05-22
Składniki:

 

szparagi - 12 sztuk
sól - 0.2 łyżeczki
ser cheddar starty - 1 szklanka
pieprz
pieczarki - 2 szklanki
woda - 5 łyżek
cytryna - 0.5 sztuki
oliwa - 5 łyżek

Przygotowanie:
45 minut 4 osób

1. Szparagi oczyść, umieść we wrzątku na 3 minuty, a następnie przełóż do wody
z kostkami lodu. Wyciągnij je i odsącz.
2. Pieczarki pokrój na plasterki i dodaj do nich sok wyciśnięty z połowy cytryny,
oliwę, wodę oraz pieprz i sól.
3. Szparagi piecz na grillu lub ruszcie, gdy pojawią się na nich ciemne paski.
4. Blachę wyściel pergaminem, na niego połóż szparagi i posyp startym
cheddarem. Zapiekaj, do czasu kiedy ser się rozpuści. Podawaj z sałatką z
pieczarek.
< WRÓĆ DO Księga przepisów
© Copyright papaja.pl 2001-2019. Wszystkie prawa zastrzeżone. VPS