< WRÓĆ DO Księga przepisów

Grillowane roladki z cukinii oraz sera halloumi z sosem pomidorowym

Księga Receptur Firmowych 2012-09-03
Składniki:
1 duża cukinia
200g sera halloumi
świeży  tymianek
200g pulpy pomidorowej
80 ml oliwy z oliwek
1 ząbek czosnku
sok z ½ limonki
tabasco
mix sałat
sól,
pieprz
papier do gotowania SAGA
Przygotowanie:

Cukinię umyć i pociąć wzdłuż na cienkie paski, następnie doprawić solą i pieprzem.  Ser halloumi pociąć w słupki (ok 2 cm x 4 cm), na każdym z nich ułożyć gałązki tymianku. Każdy kawałek sera zawinąć w cukinię.
Grill rozgrzać do temperatury 240oC. Wyłożyć go złożonym na pół arkuszem papieru do gotowania SAGA One-Up  i ułożyć na nim roladki. Grillować ok. 3-4 minut.
Sos pomidorowy
Pulpę pomidorową wymieszać  z oliwą z oliwek, sokiem z limonki oraz posiekanym czosnkiem i kilkoma kroplami tabasco. Doprawić solą i pieprzem.
Roladki udekorować  mix-em sałat , serwować z  sosem pomidorowym.
Użycie papieru do gotowania SAGA podczas przygotowywania posiłków w kontakt grillu, ułatwia utrzymanie urządzenia w czystości!

 


Papier do gotowania SAGA to nowość, oferowana przez firmę Metsa Tissue. Papier do gotowania SAGA z obydwu stron pokryty jest warstwą silikonu, dzięki czemu przygotowywane jedzenie nie przywiera do niego i z powodzeniem można stosować go, bez użycia tłuszczu do przyrządzania potraw, w mrożeniu oraz pieczeniu. Używając papieru SAGA do gotowania w wodzie lub na parze pozwalamy zachować potrawom ich witaminy, sole mineralne oraz naturalny aromat. Papier SAGA chroni naczynia i blachy przed zabrudzeniem i zużyciem, a po zastosowaniu nadaje się do biodegradacji lub kompostowania.

www.sagacook.com

Więcej informacji udziela:
Olga Antecka  
Advanced PR
e-mail: oantecka@advancedpr.pl
tel.:  +48 22 642 10 26
kom.:  +48 606 824 630

< WRÓĆ DO Księga przepisów
© Copyright papaja.pl 2001-2019. Wszystkie prawa zastrzeżone. VPS