< WRÓĆ DO Księga przepisów

Rolada z kurczaka z szynką oraz pesto

Księga Receptur Firmowych 2012-05-23
Składniki:

4 cienkie piersi z kurczaka (około 150 g każda)
4 łyżki czerwonego pesto
4 plastry wędzonej szynki (np. parma lub prosciutto)
pieprz mielony
Przygotowanie:

Opłukać piersi z kurczaka następnie lekko je osuszyć i posypać pieprzem. Każdy kawałek kurczaka z jednej strony posmarować łyżką czerwonego pesto i uformować rolady.
Wokół każdej piersi zawinąć plaster szynki i tak przygotowane roladki ułożyć na papierze do gotowania SAGA (arkusz około 15 x 15 cm). Papier zawinąć wokół rolad z kurczaka, jego końce zawiązać sznurkiem kulinarnym.
Piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C (200°C) przez ok. 15 min.
Danie można podawać z ryżem długoziarnistym, dzikim ryżem z brokułami lub świeżą zieloną sałatką.


Papier do gotowania SAGA to nowość, oferowana przez firmę Metsa Tissue. Papier do gotowania SAGA z obydwu stron pokryty jest warstwą silikonu, dzięki czemu przygotowywane jedzenie nie przywiera do niego i z powodzeniem można stosować go, bez użycia tłuszczu do przyrządzania potraw, w mrożeniu oraz pieczeniu. Używając papieru SAGA do gotowania w wodzie lub na parze pozwalamy zachować potrawom ich witaminy, sole mineralne oraz naturalny aromat. Papier SAGA chroni naczynia i blachy przed zabrudzeniem i zużyciem, a po zastosowaniu nadaje się do biodegradacji lub kompostowania.
www.sagacook.com
< WRÓĆ DO Księga przepisów
© Copyright papaja.pl 2001-2019. Wszystkie prawa zastrzeżone. VPS