< WRÓĆ DO Księga przepisów

Pieczony łosoś zawijany w papiloty z ziemniaków

Księga Receptur Firmowych 2012-05-13
Składniki:

• Filety z łososia – 4 szt po 140 g
• Kiełbasa chorizo pokrojona w kostkę – 100 g
• Pokrojone pory – 600 g
• Posiekana szalotka – 100 g
• Śmietana 32% – 150 ml
• Duży ziemniak – 1 szt
• Sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:

Sposób przygotowania

Podsmaż kiełbasę chorizo, pory i szalotkę. Następnie dodaj śmietanę.
Obierz jednego ziemniaka i pokrój w bardzo cienkie plasterki na krajalnicy (mandolinie).
Umyj pokrojone plastry ziemniaka i ułóż na folii spożywczej tak aby brzegi ziemniaków zachodziły na siebie.
Przypraw łososia do smaku, następnie ułóż na ziemniakach i ciasno zwiń tak by folia została na zewnątrz).
Delikatnie usuń folię z łososia, następnie obsmaż rybę z każdej strony na złoty kolor. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 C na 10 minut.
Podawaj z przygotowanym kremem z porów i kiełbasy chorizo.
< WRÓĆ DO Księga przepisów
© Copyright papaja.pl 2001-2019. Wszystkie prawa zastrzeżone. VPS