< WRÓĆ DO Księga przepisów

Sałatka z filecikami

Księga Przepisów 2020-12-29
Składniki:
W okresie świątecznym nigdy za dużo pyszności na stole! Ta wspaniała sałatka sprawdzi się zarówno jako danie główne, jak i przekąska. Dla czterech osób użyj dwóch paczek Filetów Garden Gourmet i przygotuj je zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Upraż na patelni garść orzechów nerkowca i przygotuj sałatkę z zielonych liści sałat, owoców, awokado i ciecierzycy z puszki. Na wierzch połóż fileciki i całość posyp granatem. Voilà!
 
Ilość porcji: 4 Czas przygotowania: 10 min Poziom: łatwy
 
Składniki:
 
· 2 opakowania Filecików Roślinnych Garden Gourmet
 
· 100 g orzechów nerkowca (lub 50 g nerkowca i 50 g orzechów pekan)
 
· 1 obrane mango
 
· 1 obrane awokado
 
· 150 g liści szpinaku
 
· 300 g świeżego ananasa
 
· 200 g ciecierzycy w puszce
 
· 30 ml soku z cytryny
 
· 3 łyżki stołowe oleju roślinnego
 
· 2 łyżki stołowe syropu z agawy
 
· świeżo zmielona papryka
 
Przygotowanie:
1. Orzechy nerkowca upraż na suchej patelni i odłóż do oddzielnego pojemnika. Na tej samej patelni rozgrzej olej i usmaż fileciki zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
 
2. W międzyczasie przygotuj sałatkę. Wrzuć liście szpinaku do miski, wyczyść owoce i awokado, posiekaj w kostkę i dodaj do sałatki. Pozostaw niektóre kawałki do dekoracji.
 
3. Zrób dressing z soku z cytryny i syropu z agawy. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj dressing do sałatki, a resztą udekoruj talerze.
 
4. Na koniec, dodaj wcześniej przygotowane orzechy, ciecierzycę i podsmażone fileciki. Udekoruj wszystko granatem i pozostałymi kawałkami owoców.
 
Wesołych i pysznych świąt!
< WRÓĆ DO Księga przepisów
© Copyright papaja.pl 2001-2021. Wszystkie prawa zastrzeżone. VPS