< WRÓĆ DO Księga przepisów

Błyskawiczne pancakes

Księga Przepisów 2020-11-02
Składniki:
Ciasto:
 
· 300 g mąki pszennej
 
· 2 łyżeczki proszku do pieczenia
 
· szczypta soli
 
· 2 łyżki cukru
 
· 3 jajka (M)
 
· 50 g Delmy Maślany smak 80% tłuszczu
 
· 350 ml mleka
 
Dodatkowo:
 
· 1 łyżka Delmy Maślany smak 80% tłuszczu
 
· miód lub syrop klonowy
 
· owoce
Przygotowanie:
1. Delmę roztop. Jajka ubij z cukrem na puch, dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz solą, mleko i roztopioną Delmę.
 
2. Wszystko wymieszaj mikserem.
 
3. Małą patelenkę rozgrzej, posmaruj odrobiną Delmy Maślany smak i wlej łyżkę stołową ciasta.
 
4. Przykryj pokrywką i smaż na małym ogniu. Gdy na powierzchni ciasta pojawią się pęcherzyki powietrza przewróć placek na drugą stronę i smaż, aż się zarumieni.
 
5. W ten sposób usmaż wszystkie placki. Podawaj polane miodem lub syropem klonowym i posypane ulubionymi owocami.
< WRÓĆ DO Księga przepisów
© Copyright papaja.pl 2001-2020. Wszystkie prawa zastrzeżone. VPS