< WRÓĆ DO Księga przepisów

Sernik na zimno z serkiem homogenizowanym, owocami i galaretką

Księga Przepisów 2020-07-09
Składniki:
Składniki (dla 6 osób): 
    • 600 g serka homogenizowanego Rolmlecz (wanilia) 
    • 200 ml śmietanki Łaciata 30% 
    • ok. 100 g biszkoptów
    • 1 galaretka malinowa 
    • 1 galaretka krystaliczna
    • 600 ml wody 
    • 350 g malin
Przygotowanie:
Dno tortownicy (24 cm) wykładamy folią spożywczą, a następnie układamy na niej biszkopty. Galaretkę krystaliczną rozpuszczamy w szklance wrzącej wody (250ml), natomiast malinową w 350 ml, odstawiamy na kilkanaście minut do wystygnięcia. Ważne jest by były chłodne, ale wciąż płynne. W tym czasie przygotowujemy serowy krem - ubijamy śmietanę na sztywno, dodajemy do niej serek homogenizowany. Po połączeniu mieszamy masę z galaretką krystaliczną. Tak powstały krem przelewamy na biszkopty i wkładamy do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie na wierzchu układamy maliny i zalewamy je wystudzoną galaretką malinową. Tak przygotowane ciasto zostawiamy w lodówce na kilka godzin. 

Więcej pysznych, prostych, ale zaskakujących przepisów na słodki weekend znajdziesz na: https://najlepszewkuchni.pl/. 

< WRÓĆ DO Księga przepisów
© Copyright papaja.pl 2001-2020. Wszystkie prawa zastrzeżone. VPS