< WRÓĆ DO Księga przepisów

Burgery po koreańsku

Księga Przepisów 2020-05-25
Składniki:
Czas przygotowania: 30 minut
 
Ilość osób: 4
 
Składniki:
 
1 kg mielonej wołowiny o zawartości tłuszczu ok. 20%
1 opakowanie Przyprawy Koreański Grill Knorr
1 pęczek natki kolendry
4 bułki z sezamem do hamburgerów
100 g suszonych grzybów shitake
100 g sosu sweet chili
3 łyżki sosu sojowego
50 ml oleju sezamowego
100 g sera cheddar
200 g gotowanej kapusty kimchi
4 cm kłącza imbiru
Przygotowanie:
Zalej wrzącą wodą grzyby shitake i odstaw do momentu, aż zrobią się miękkie. Po tym czasie drobno je posiekaj. Pokrój natkę kolendry, a kłącze imbiru zetrzyj na tarce.
Mieloną wołowinę połącz z przyprawą Koreański Grill Knorr, pokrojonymi grzybami shitake, sosem sojowym, kolendrą, startym imbirem oraz olejem sezamowym. Wszystko razem wymieszaj. Z przygotowanej masy uformuj cztery burgery o grubości około 1 cm.
Usmaż burgery na grillu według własnych upodobań. Gotowe mięso posmaruj sosem sweet chili.
Przekrój bułki i opiecz je z obu stron na złoty odcień. Na dolnej połówce ułóż mięso, ser oraz kimchi. Całość przykryj górną połówką pieczywa.
 
< WRÓĆ DO Księga przepisów
© Copyright papaja.pl 2001-2020. Wszystkie prawa zastrzeżone. VPS