< WRÓĆ DO Księga przepisów

Brzoskwinie curry z grilla

Księga Przepisów 2020-04-29
Składniki:
Czas przygotowania: 15 minut
 
Ilość osób: 4
 
Składniki:
 
4 brzoskwinie
3 łyżki oleju
1 łyżeczka Przyprawy Czerwone Curry Knorr
1 cytryna
0,5 opakowania sera feta
2 łyżki orzechów laskowych
5 listków świeżej mięty
2 łyżki syropu z owoców granatu lub daktyli (melasa)
Przygotowanie:
Rozdziel brzoskwinie na pół, wyjmij ze środka pestki oraz skrop owoce olejem i posyp Przyprawą Czerwone Curry Knorr.
Brzoskwinie grilluj z dwóch stron po około 2 minuty.
Gotowe owoce połóż na talerzu. Posyp brzoskwinie rozdrobnionym serem feta, pokruszonymi orzechami, a następnie skrop sokiem z cytryny oraz syropem z owoców granatu lub daktyli. Danie podawaj z listkami mięty.     
 
< WRÓĆ DO Księga przepisów
© Copyright papaja.pl 2001-2020. Wszystkie prawa zastrzeżone. VPS